LEKKERSTE KIP KORMA OOIT (recept)

Wat heb je nodig voor vier personen:

600 gram boontjes

400 gram kipfilet

1 pot kormasaus van Patak’s

200 ml kokosmelk

2 blikjes tomatenpuree (voeg meer toe naar smaak)

1 à 2 teentjes knoflook

 

Kruiden:

Garam massala (1 eetlepel)

Korianderpoeder (1 theelepel)

Gemberpoeder (1 eetlepel)

Kurkuma (1 theelepel)

Zout (1 theelepel)

Komijnpoeder (1 theelepel of meer)

Suiker naar smaak en gezondheid

De kruiden zijn een uitgangspunt, voeg meer toe naar smaak. Meer zout ook. De pot kormasaus van Patak’s is niet per se nodig, maar wel als je je nog onzeker voelt over je eigen kookkunsten. Zit er nog niet genoeg smaak aan, gooi dan die pot erdoor en het is heerlijk (maar alleen in combinatie met je eigen spul anders is het niet te vreten).

 

Aanwijzingen:

Kook de boontjes knapperig  gaar. Snij ondertussen de kip in blokjes en bak ze op hoog vuur bruin. Gebruik een deel van de kruiden om de kip mee op smaak te brengen (ongeveer de helft). Haal de kip uit de pan als deze gaar is en zet het apart om af te koelen. Warm een diepe pan op en gooi alle boontjes in de pan met de tomatenpuree, de kokosmelk, het/de teentje(s) knoflook en de rest van de kruiden. Voeg naar smaak extra garam massala, komijnpoeder, gemberpoeder en korianderpoeder toe. Pas op dat je er niet teveel doordoet, dan wordt het eten bitter. Smijt er maar wel vast wat extra zout op want dat zal nodig zijn. Proef het nu. Proef het nog eens. Voeg meer kruiden, zout en tomatenpuree toe als dat nodig is. Voeg zelfs meer kokosmelk toe als je dat leuk vindt. Als je niet zo van het gezond eten bent, stop er ook maar een paar schepjes suiker in, dan smaakt ie niet zo bitterzuur.  Doe nu je kip er weer doorheen. Zit er genoeg smaak aan en heb je genoeg saus? Dan is ie af. Ben je niet tevreden, pak dan je pot kormasaus van Patak’s en smijt em erdoor. In zijn geheel, half, een kwart, wat je maar wil.  En voila, daar is je heerlijke saus. Een beetje van jezelf, en misschien een beetje van Patak’s.

O ja, vergeet niet de rijst te koken. Je zult zo’n 350 gram nodig hebben. Voeg er zout en kurkuma aan toe of een bouillonblokje. En niet door de rijst roeren, he? Anders hebben we straks een rijstebal.